Pieredzējušo vīndaru padomi

Kā izvairīties no vīna slimībām.
Lai nepieļautu vīna nevēlamās slimības, nepieciešams precīzi izpildīt sekojošos nosacījumus:

  1. Traukus, tvertnes un vīna pagatavošanas procesā izmantojamos piederumus uzturēt tīrībā.
  2. Visos vīna pagatavošanas etapos ievērot tīrību.
  3. Pagatavojot misu, jāņem tāds šķidruma vai jebkādas citas misas daudzums, lai skābuma pakāpe atbilstu normai.
  4. Nedrīkst īpaši atšķaidīt misu.
  5. Cukuram un ūdenim jābūt kvalitatīviem un tīriem.
  6. Rūgšanai visos etapos jānorit saskaņā ar izvirzītām prasībām.
  7. Vīns jālieto pēc nepieciešamā nostāvēšanas termiņa.

 

Vīna kvalitātes noteikšana.
Kā uzzināt to, vai mūsu priekšā ir kvalitatīvs vai bojāts vīns, vai dzērienā ir ūdens?

Pirmais paņēmiens
Pudelē ieliet vīnu par 1/2 vai 2/3. Aizvērt un sakratīt. Ja putas ātri krītas, tas liecina par to, ka mūsu priekšā ir labs kvalitatīvs vīns. Ja putas ilgi turas uz virsmas – mūsu priekšā ir sabojājies vīns.

Otrais paņēmiens
Pudeli nedaudz sakratīt un ieliet vīnu glāzē. Kvalitatīvam vīnam putas sakrājas glāzes centrā. Sabojājies vīnā putas nosežas malās. Vīna kvalitāti var noteikt pēc smaržas, pasmaržojot spundi, ar kuru tiek aizvērta muca.

 

Kā uzlabot aromātu zaudējušo vīnu.

Pirmais paņēmiens
Vīnu, kas atrodas mucā, nomaisīt ar nūju, pēc kā pievienot 400 g spirta vai laba degvīna, vēlreiz samaisīt un cieši aizvērt. Atstāt ievilkties 10-12 dienu garumā, pēc kā vīns atgūs zaudēto kvalitāti.

Otrais paņēmiens
Sagatavotajā traukā ar vīnu pievienot olas baltumu un rūpīgi samaisīt. Pēc tam iegūto olu maisījumu ieliet mucā un rūpīgi samaisīt. Pēc trim dienām vīns būs gatavs. Izfiltrēt caur dubultu marles slāni.
Visu par vīnu un vīnam Jūs atradīsiet grāmatās, kuras var iegādāties mūsu interneta veikalā.