Mājas siera izgatavošana

Mājas siera pagatavošanai izmanto:

  • 7,5-8  litri pilnpiena.
  • Emaljētu spaini  vai kastroli (vai arī no plastmasas kura domāta pārtikas produktiem).
  • Siera forma - var būt skārda bundža vai plastikas kastrolis, ar jebkādu tilpumu 10-15 cm diametrā. Pēc iekšējā trauka diametra piemeklējam presi, tas var būt vai nu koka disks, vai bļoda. Tam brīvi jāieiet traukā,un atstatumam no trauka malām jābūt vismaz 2-5 mm
  • Siets vai caurduris.
  • Termometrs.
  • 2 baltas kokvilnas auduma gabali 50х50см. Var izmantot vecu tīru palagu.
  • Piena rūgšanas ferments. Kā fermentus izmanto pepsīnus, kuri sašķeļ olbaltumvielas.
  • Pepsīni mēdz būt:
  • Dzīvnieku izcelsmes : cūku, vistu, liellopu utt.
  • Ķīmiski
  • Augu.
  • Prese. Paredzēta visu siera veidu  presēšanai, lai siera masu padarītu blīvāku, novadītu daļu seruma, kā arī virskārtas veidošanai. Tomēr kā preses aizstājēju var izmantot arī 2 spaiņus vai kastroļus.

Mūsu veikalā jūs varat iegādāties papildus piedevas savam sieram, tādus kā:

  • Krāsvielas sieram.
  • Garšaugi sieram un sviestam.
  • Produkti attīrīšanai.
  • Sviesta kūlējus.
  • Sojas piena ražotājus.