Mājas siera pagatavošanai izmanto:
- 7,5-8 litri pilnpiena.
- Emaljētu spaini vai kastroli (vai arī no plastmasas kura domāta pārtikas produktiem).
- Siera forma - var būt skārda bundža vai plastikas kastrolis, ar jebkādu tilpumu 10-15 cm diametrā. Pēc iekšējā trauka diametra piemeklējam presi, tas var būt vai nu koka disks, vai bļoda. Tam brīvi jāieiet traukā,un atstatumam no trauka malām jābūt vismaz 2-5 mm
- Siets vai caurduris.
- Termometrs.
- 2 baltas kokvilnas auduma gabali 50х50см. Var izmantot vecu tīru palagu.
- Piena rūgšanas ferments. Kā fermentus izmanto pepsīnus, kuri sašķeļ olbaltumvielas.
- Pepsīni mēdz būt:
- Dzīvnieku izcelsmes : cūku, vistu, liellopu utt.
- Ķīmiski
- Augu.
- Prese. Paredzēta visu siera veidu presēšanai, lai siera masu padarītu blīvāku, novadītu daļu seruma, kā arī virskārtas veidošanai. Tomēr kā preses aizstājēju var izmantot arī 2 spaiņus vai kastroļus.
Mūsu veikalā jūs varat iegādāties papildus piedevas savam sieram, tādus kā:
- Krāsvielas sieram.
- Garšaugi sieram un sviestam.
- Produkti attīrīšanai.
- Sviesta kūlējus.
- Sojas piena ražotājus.