Kolbi
Lai izgatavotu mazu rituli Kolbi siera, pielieciet 3 ierauga ēdamkarotes pie 5 silta piena litriem. Atstājiet to ieskābt uz nakti. Kad biezpiens pārvērtīsies staipīgā masā - izvelciet siera rituli un atstājiet to stāvēt vienu stundu ilgi, apmaisot katras 5 minūtes. Tālāk - nodalīt no seruma. Pēc 18 stundu ilgas presēšanas sieru varēs apžāvēt apmēram 12 stundas un izmantot viņu kā mīksto sieru, izturot 30 dienas līdz tas nogatavojās.
Telem
Tas ir sālīts siers no aitu vai kazu piena. Presējiet sieru 1-2 stundas, pēc tam izņemiet no formas, sagrieziet to klucīšos un iegremdējiet sālītā šķīdumā (1/4 sāls tases uz 1 litru ūdens). Atstājiet sieru šķīdumā uz 24 stundām. Pēc tam atdaliet klucīšus, apkaltējiet un no jauna novietojiet zem preses uz 18 stundām. Sieru iztur sāls šķīdumā (1/4 sāls tases uz 2 litriem silta ūdens) 8 - 10 dienas. Labi izturēts siers ir balts vai krēmkrāsas.
Mocarella
Tas ir maigs pusciets Itālijas siers, kurš netiek izturēts, bet kuru ēd uzreizi pēc pagatavošanas.Tas bieži tiek izmantots itāļu virtuvē. Sildiet siera masu, kamēr jūs varat to noturēt rokās. Pārmaisiet un uzkuliet to, sildot, kamēr gabali kļūs tik cieti, ka čīkstēs salaužot. Nodalīt no seruma. No šī brīža izvelciet sieru no preses, noņemiet audumu un ievietojiet viņu serumā, kas uzsildīts līdz 80 °. Apklājiet un ļaujiet tam turpat atdzist. Pēc tam izvelciet sieru no seruma un ļaujiet tam apkalst 24 stundas. Tagad jūsu siers ir gatavs!
Balts sālīts siers no aitas vai kazas piena. Gatavojam šo sieru pēc instrukcijas, sieru sagriežot.. Nākamais solis ir to sasildīt, bet ne vairāk par 32%. Apžāvēt līdz tas kļūst blīvāks, bet nedaudz mazāk kā lielākā daļa cieto sieru. Lai nodalītu serumu, masu izlej auduma maisā un pakar uz 48 stundām, ļaujot notecēt serumam tā, lai siers kļūtu blīvs. Feta nav presējama sieru formā. Kad tas sacietēs, to sagriež un apber ar sauso sāli, rūpīgi pārmaisot ar rokām. Pēc tam sieru atkal nepieciešams ievietot maisā seruma nodalīšanai. Lai serumu nošķirtu labāk, ir pieļaujams maisu izgriest. Pēc 24 stundām sieru apslaucīt un nolikt uz plaukta, kamēr izveidosies garoziņa. Pēc 3 - 4 dienām siers būs gatavs lietošanai.