1) Lai sagatavotu cieto sieru no mīkstā mājas siera, to vajag izpresēt. Pēc atdzišanas līdz istabas temperatūrai, salaužam siera masu ar rokām gabalos, un pieliekam sāli pēc garšas.
2) Pārmaisām un saliekam visu traukā-formā, kas pirms tam izklāts ar sausu un tīru kokvilnas audumu, liekam no augšas spiedogu bļodas vai koka apļa veidā.
3) Liekam zem preses. Liekam trauku ar sieru liela spaiņa(kastroļa) dibenā, uz virzuļa liekam jelkādu paaugstinājumu nelielas pialas veidā.
4) Uz šī paaugstinājuma no augšas uzliekam mazu spaini (vai mazu kastroli), piepildot šo kastroli ar ūdeni svaram. Lai mazākais trauks stāvētu centrā un nenošķiebtos, starp traukiem radiāli aizbāžam trīs sagrieztus dvieļus.
5) Pēc 5 stundām ņemam ārā viegli piepresēto sieru.
6) Nolejam serumu no liela kastroļa, tīri izslaukam, mainām izlietoto kokvilnas audumu uz jaunu, un saliekam vēlreiz konstrukciju ar presi, tikai šoreiz augšā liekam lielāku svaru. No kravas masas ir atkarīga cietība un glabāšanas termiņš.
7) Pilnai siera gatavībai, to nepieciešams nolikt uz koka pamata vai uz šķīvja, kas izklāts ar tīru audumu, - un ievietot ledusskapī. 1-2 nedēļas gaida siera nogatavošanos un garoziņas izveidošanos. Lai tas notiktu vienmērīgi, sieru nepieciešams periodiski apgrozīt.